logo
 Vårt sentralbord: 3832 0800 er åpnet mandag - fredag kl. 07:30 - 15:30 - Vår vakttelefon 480 31 000 kan nås utenom disse tider.  Lørdag 16. oktober  2021 
VELKOMMEN
 » Nyheter
 » rescueDAYS.no
INFORMASJON
 » Om oss
 » Kontakt oss
 » Våre leverandører
 » Miljø/Kvalitet
 » Personvernerklæring - GPDR
BRANN & REDNINGSBILER
 » Leverte brannbiler
 » Leverte småbiler
 » Leverte tankbiler
 » Leverte stigebiler og lifter
 » Leverte flyplassbrannbiler
 » Leverte dykkerbiler
 » Biler for salg og utleie
 » Bilmontert utstyr
STASJONÆRT UTSTYR
 » Simulator
 » Kontainer
 » Slangepleie
SERVICE
 » Egenes Service Team informerer
 » Reservedeler
NETTBUTIKK UTSTYR
 » Generell Informasjon
 » Nyheter
 » Besøk nettbutikken
NETTBUTIKK  
 » Heros® brannhjelm
 » Støvler
 » Hansker
 » Brannbekledning
 » Gaveartikler
 » Pumper
 » Strålerør og monitorer
 » Skumutstyr
 » Slanger og tilbehør
 » Kuplinger og Armaturer
 » Miljø- og kjemikalievern
 » Skumvæske og Pulver
 » Elektrisk utstyr
 » Verktøy, hjelpemidler og varsling
 » Rømningsveier og førstehjelp
 » Hydraulisk Redn.verktøy
 » Pneumatisk redning
 » Røykvifter og -maskiner
 » Brannbilinnredning og festemateriell
 » Restekasse
 VELKOMMEN: Nyheter
Tirsdag 12.10.21
Vi gratulerer Haugesund brannvesen med ny fremskutt enhet på Toyota Landcruiser


Haugesund brannvesen har denne gang styrket beredskapen med en fremskutt enhet bygget på en Toyota Landcruiser 4x4.

I bakrommet er det fastmontert et Rosenbauer POLY CAFS SL50 slokkeanlegg med en vanntank på 50 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 (gir 400 liter slokkemengde) ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Søndag 10.10.21
Ny dykkerbil på Mercedes Sprinter 519cdi levert til Kongsberg brann og redning


Vi gratulerer Kongsberg brann og redning med ny dykkerbil utrustet på en Mercedes Sprinter 519cdi i lang og høy utgave med firehjulstrekk.

Nok et eksempel på en kundetilpasset bil fra Egenes. Brukerne har langt på vei fått alle sine ønsker oppfylt. Vår ekspertise og erfaring, og ikke minst våre profesjonelle håndverkere innen karosseri, elektrisk og innredning, har her virkelig fått vist hva de er gode for. Bilen er proppfull av teknikk, samtidig som den er funksjonell og robust.

Selvfølgelig med sveist vinylbelegg på gulv og opp på vegger for å hindre vannsøl å trenge ned i karrosseriet og samtidig forenkle rengjøring.

Thule lastestativ for sikker oppbevaring av Hansabrett og stige på taket. Nedfellbar oppgangsstige på den ene bakdøren.


LES MER »

Søndag 10.10.21
Vi gratulerer Øvre Romerike brann og redning med ny velutstyrt Egenes brannbil på Scania P450 4x2 chassis


Øvre Romerike brann og redning har brannbiler og tankbil fra Egenes fra før. Denne gang har de fornyet bilparken på Jessheim med en Egenes brannbil fullspekket med tekniske løsninger bygget på et Scania P450 4x2 chassis.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Conti CAFS skumblandesystem med enkel trykknappbetjening. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Bilen er levert med komplett batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue.

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Mandag 04.10.21
RVR-bil levert til Finans Norge Forsikringsdrift for plassering i Molde


RVR er et samarbeid mellom brannetatene og forsikringsnæringen for å redde mest mulig av gjenverdier etter branner, vannlekkasjer og andre hendeser. Forsikringsnæringen, gjennom Finans Norge Forsikringsdrift, står for finansieringen og driften av RVR.

Finans Norge Forsikringsdrift har igjen fornyet bilparken med en RVR-bil fra Egenes Brannteknikk AS. Denne gang for plassering i Molde.

Også denne gangen valgte RVR tjenesten et MAN TGL 8.190 chassis med NORKA sandwich skappåbygg med Hiab bakløfter. Innredningen er utført hos oss med Rosenbauer justeringsskinner og laserskårne aluminiumsplater for enklest mulig tilpassing til eksisterende og nytt utstyr.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi gratulerer og takker for oppdraget!


LES MER »

Mandag 27.09.21
I morgen er det klart for Brann og Redning 2021 på Gardermoen, og vi stiller bl.a. med Halden sin nye stigebil på vår utestand!


Arrangøren opplyste lørdag om følgende:
I tråd med regjeringens gjenåpning lørdag 25. september er det ikke krav om gyldig koronasertifikat eller negativ test ved deltagelse på Brann & Redning 2021. Men det gjøres oppmerksom på at folk må holde seg hjemme hvis de har nyoppståtte luftveissymptomer.

Vi ønsker alle hjertelig velkommen til vår stand, hvor vi bl.a. viser Halden Brannvesen sin flotte nye stigebil, nemlig en Rosenbauer L32A-XS 3.0 CAN Safety påbygget et Mercedes Arocs chassis.

Stigebilen er av type XS 3.0, har leddet øvre del og et moderne påbyggskonsept med utstrakt bruk av LED belysning, 500 kg kurv for 5 personer med full åpning i fronten. 32 meter stige med knekkarm spesielt egnet for trange gater. Kurven kan settes ned foran bilen, 32 meter redningshøyde uavhengig av avstøttingsbredde (også innenfor bilens bredde), Rosenbauer CAN digital styring for største sikkerhet og hastighet, fullspekket med utstyr. Automatisk terrengregulering i dreiekransen sikrer hurtig og trygg innsats.


LES MER »

Fredag 24.09.21
Her kommer enda en elektrisk nyhet vi presenterer på Brann og Redning 2021 - Helelektrisk innsatslederbil

Vi presenterer her enda ett av produktene vi skal ha med på vår utestand - Vår nye helelektriske innsatslederbil bygget på en Volkswagen ID.4 GTX 4x4.

Bilen har en rekkevidde på opptil 475 km, 4motion firehjulstrekk og mulighet for hengerfeste inntil 1200 kg. Kom på Brann og Redning for en unik mulighet til å se og prøve denne elektriske nyheten!


LES MER »

HER KAN DU LASTE NED PROSPEKT »

Onsdag 22.09.21
Neste uke er det klart for Brann og Redning 2021 på Gardermoen - og vi føler oss litt elektriske

I fjor satte Covid-19 en stopper for Brann og Redning på Gardermoen. I år blir det konferanse og utstilling og vi gleder oss til å treffe kunder igjen.

Vi presenterer her ett av produktene vi skal ha med på vår utestand. En innholdsrik logistikkbil med Palfinger 1500 kg bakløfter og plass for inntil fire rullekontainere bak. Siderom for utstyr med sjalusidører, og ikke minst et rom foran med trappeadkomst som kan benyttes til bl.a. verksted, kommandorom eller kontor. Kraftig innvendig belysning i LED utførelse, 220V inverter for drift av teknisk utstyr.

Og ikke minst bygget på et helelektrisk chassis fra Volvo, type FL 42R Electric. Med 300 km rekkevidde, 136 kWh batterikapasitet, 200 kW drivmotor med 2-trinns girkasse, 16 tonn tillatt totalvekt. Er det rart vi føler oss litt elektriske?


LES MER »

HER KAN DU LASTE NED PROSPEKT »

Lørdag 18.09.21
Vi gratulerer Herøy brann og redning med ny fremskutt enhet med Rosenbauer POLY CAFS SL100 slokkeanlegg på VW Amarok V6 4x4


Herøy brann og redning har forsterket sin beredskap med en lett brannbil/fremskutt enhet med tanke på hurtig førsteinnsats. Bilen er utstyrt med den nye og forbedrede utgaven av Rosenbauers RFC POLY Skid CAFS SL100 slokkeanlegg.

Bilen er en VW Amarok Highline dobbeltkabin "Pick-up" med plass for 5 personer. Den har kraftig 258 hk 3 liters V6 dieselmotor, 4x4 og automatgir. Under taktoppen på lasteplanet befinner det seg et Rosenbauer RFC POLY Skid CAFS slokkeanlegg med en vanntank på 100 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.


LES MER »

Torsdag 09.09.21
"Den siste mohikaner" - eller kanske vi skulle si "Amarok" - vi har kun en bil igjen!Vi har levert et stort antall biler til norske brannvesen utrustet på VW Amarok opp gjennom årene. Vi har levert røykdykkerbiler, slokkebiler, fremskutte enheter og rene pickups.

Nå er det snart helt slutt, Amarok slik vi kjenner den i dag har gått ut av produksjon, og ryktene sier at vi må vente et drøyt år før en erstatter er på plass.

Vi har KUN en bil igjen på lager, og denne selges etter "først til mølla" prinsippet. Den er har taktopp og kan utstyres som røykdykkerbil med to røykdykkerrygger, fremskutt enhet med 4 seter og slokkeanlegg, eller leveres som 5 seter personbil. Ta kontakt med vår slagssjef for små biler, Rolf Søiland, på tlf. 905 93 069, eller send ham en e-post på rolf@egenes.as for et tilbud.


Torsdag 09.09.21
Vi gratulerer Ålesund brannvesen med ny innsatslederbil oppbygget på en VW Transporter


Ålesund brannvesen har forsterket sin beredskap med en ny innsatslederbil bygget på en VW Transporter.

Bilen er bygget opp på et forsterket Volkswagen Transporter chassis med 3200 kg tillatt totalvekt. Bilen har fem sitteplasser, hvor de 2 framsetene er vridbare for å kunne skape en kommandoplass rundt et bord med tekniske innretninger, så som PC med LCD skjerm.

I bakrommet er det montert en nedfellbar "whiteboard" tavle for innsatsleder som er utstyrt med kameraløsning hvor videokamera og mikrofon er montert oppe under bakluken. Bilder og lyd fra innsatsleders taktiske vurderinger og notater som gjøres på "whiteboard" tavlen overføres til 110-sentral og til andre enheter. 110-sentralen hører og ser på hva som blir planlagt under en innsats ute på skadestedet.

Systemet er også satt opp med en app på mannskapenes mobiltelefoner som gjør at de kan sende «live» bilder/video fra skadested og inn til 110-sentralen direkte fra mobiltelefonen.

Anlegget er montert av våre dyktige elektrikere i nært samarbeid med leverandør og kunde.


LES MER »

Onsdag 01.09.21
Besøk vår utstilling på Brann & Redning 2021 på Thon Gongress, Gardermoen 28. og 29. september!

Tradisjonen tro stiller vi i Egenes Brannteknikk på Brann & Redning med en rekke forskjellige biler og utstyr.

Vi har stand både ute og inne; ute med 4 biler, og inne med et bredt utvalg av brann- og redningsutstyr.

Arrangementet krever at deltagerne er fullvaksinerte, eller kan vise til en negativ korona-test som ikke er eldre enn 48 timer gammel. På denne måten kan vi sikre at dette arrangementet blir gjennomført på en trygg og smittefri måte.

Vi ser veldig fram til å kunne møtes fysisk igjen, og håper så mange som mulig ønsker å ta turen innom standen vår.

Klikk her for å melde deg på


LES MER »

Torsdag 26.08.21
Vi gratulerer Rana brann og redning med ny branntankbil med 12000 liters tank


Rana brann og redning har kjøpt brannbil fra oss fra tidligere og har nå fått levert ny branntankbil med hele 12000 liter vann og kraftig takkanon bygget på et Scania 6x4*4 chassis. 3-akslet chassis med kort akselavstand og løft- og svingbar boggiaksel gir veldig god fremkommelighet på alle vegtyper og alle føreforhold.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter. Den er utstyrt med en Rosenbauer RM35 vann/skumkanon på taket for effektiv slokking når det kreves store mengder og lang kastlengde. Rosenbauer Fix-Mix skumblandesystem gjør at man kan drive effektiv slokking med vann eller vann/skum på normaltrykk og på slangetrommel på høytrykk.

Vi takker enda en gang for tilliten og gratulerer med ny branntankbil!


LES MER »

Mandag 23.08.21
Vi gratulerer Målselv brann og redning med ny brannbil på Scania 4x4 chassis


Målselv brann og redning har investert i ny mannskapsbil. Vi takker for ordren og ønsker lykke til med ny bil.

Bilen har en rekke løsninger som kjennetegner en Egenes brannbil:
- Selvbærende aluminiumskarosseri bygget ved vår fabrikk i Norge
- Skaprom i full høyde som gir stort volum for utstyr
- Skreddersydd innredning med sikker innfesting av utstyr
- Hekkmontert Rosenbauer brannpumpe med eget høytrykkstrinn og integrert Fix-Mix skumblander på normal- og høytrykk
- Frostsikker montering inne i pumperom med tilkopling fra bilens kjølevann
- Oversiktlig Rosenbauer LCS 2.0 betjening på pumpe og i førerhus
- Vann- og skumtank i polypropylen varmeisolert og avstemplet inne i påbygget
- Batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue
- Frontmontert vinsj på skreddersydd konsoll
- Kort akselavstand for beste framkommelighet
- Sikker innredning i kabin


LES MER »

Fredag 16.07.21
Vi gratulerer Haugaland brann og redning iks med enda en velutstyrt Egenes brannbil produsert ved vår fabrikk i Flekkefjord


Haugaland brann og redning iks har flere brannbiler fra Egenes fra før. Denne gang har de fornyet bilparken med en Egenes brannbil fullspekket med tekniske løsninger bygget på et Scania P450 4x2 chassis. Påbygget er i sin helhet produsert ved vår fabrikk i Flekkefjord.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Rosenbauer Fix-Mix skumblandesystem med enkel trykknappbetjening. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Fredag 16.07.21
SOMMERFERIE

Som vanlig avvikler vi sommerferie i ukene 29, 30 og 31.

Sentralbord, serviceavdeling og lager har begrenset åpningstid i ferien.

Grunnet ferie har vi redusert bemanning på telefon og det må derfor påregnes lenger svartid enn normalt. Vi ber om forståelse for dette, men forsikrer om at våre ansatte vil gjøre sitt ytterste for å hjelpe etter behov.

VI ØNSKER ALLE SAMMEN EN RIKTIG GOD SOMMER!


LES MER »

Fredag 02.07.21
En nesten ny brannbil i Ålesund gikk av veien under utrykning i oktober i fjor, her er erstatningen:


Vi leverte ny brannbil til Ålesund Brannvesen (Brattvåg stasjon) i april 2020. I oktober kjørte bilen av veien og var nær ved totalskade. I samarbeide med takstmann, forsikring og brannvesen tok vi oppgaven med gjenbruk og oppbygging av ny brannbil - og her er resultatet.

Nytt chassis, nytt påbygg, men gjenbruk av ikke skadde komponenter så som bl.a. tank og pumpe, gav en "ny" brannbil til redusert kostnad for forsikring og brannvesen.

Vår fabrikk i Flekkefjord har nødvendig kompetanse og fleksibilitet til å ta uforutsette utfordringer til glede for våre kunder.

Vi gratulerer Ålesund Brannvesen, Brattvåg stasjon, med brannbil.


LES MER »

Torsdag 24.06.21
Vi gratulerer Ørsta brann og redning med ny fremskutt enhet på Toyota Landcruiser


Ørsta brann og redning har flere biler fra oss i sin stall, og valget falt denne gang på en Toyota Landcruiser 4x4.

I bakrommet er det fastmontert et Rosenbauer POLY CAFS SL50 slokkeanlegg med en vanntank på 50 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 (gir 400 liter slokkemengde) ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Søndag 20.06.21
RVR-bil levert til Finans Norge Forsikringsdrift for plassering på Romerike


RVR er et samarbeid mellom brannetatene og forsikringsnæringen for å redde mest mulig av gjenverdier etter branner, vannlekkasjer og andre hendeser. Forsikringsnæringen, gjennom Finans Norge Forsikringsdrift, står for finansieringen og driften av RVR.

Finans Norge Forsikringsdrift har igjen fornyet bilparken med en RVR-bil fra Egenes Brannteknikk AS. Denne gang for plassering på Romerike, nærmere bestemt på stasjonen til Øvre Romerike brann og redning på Jessheim.

RVR tjenesten spilte en viktig rolle i innsatsen etter leirskredet på Gjerdrum tidligere i år, og en ny bil i nærområdet passer således bra.

Også denne gangen valgte RVR tjenesten et MAN TGL 8.190 chassis med NORKA sandwich skappåbygg med Hiab bakløfter. Innredningen er utført hos oss med Rosenbauer justeringsskinner og laserskårne aluminiumsplater for enklest mulig tilpassing til eksisterende og nytt utstyr.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi gratulerer og takker for oppdraget!


LES MER »

Lørdag 19.06.21
Vi gratulerer Hå Brannvesen med ny brannbil på MAN 4x4 chassis i smal 2400 mm utgave


Hå brannvesen har flere biler fra Egenes i sin stall og har denne gang anskaffet ny bil til Nærbø stasjon. Kombinert brann- og redningsbil med Rosenbauer pumpe, elektrisk vinsj, pneumatisk lysmast med LED lys og Weber eForce redningsverktøy!

Bilen er levert med vårt smale og romslige påbygg som gir kombinasjon av god fremkommelighet og god plass til utstyr. og er utstyrt med Rosenbauer kombinerte brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar og 400 l/min ved 40 bar.

De analoge instrumentene for nivå er bl.a. byttet ut med LCD skjermer hvor viktig informasjon vises med tydelig grafikk med farger. Rosenbauer LCS 2,0 CAN-bus styringssystem med betjening på pumpen og panel for betjening av brannteknisk utstyr i førerhuset.

Bilen er utstyrt med eForce batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue, Fireco pneumatisk lysmast med kraftige LED lyskastere i 24V utgave med en lysstyrke på over 21000 Lumens og Warn elektrisk vinsj.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019


LES MER »

Tirsdag 08.06.21
Vi gratulerer Nord-Aurdal Brannvesen med ny brannbil på Scania 4x4 chassis


Nord-Aurdal Brannvesen har flere brannbiler fra oss i sin stall, og har denne gang investert i ny mannskapsbil. Vi takker for ordren og ønsker lykke til med ny bil.

Bilen har en rekke løsninger som kjennetegner en Egenes brannbil:
- Selvbærende aluminiumskarosseri bygget ved vår fabrikk i Norge
- Skaprom i full høyde som gir stort volum for utstyr
- Gjennomgående rom mellom førerhus og påbygg med uttrekk
- Skreddersydd innredning med sikker innfesting av utstyr
- Uttrekkbar hygienevegg
- Hekkmontert Rosenbauer brannpumpe med eget høytrykkstrinn og integrert CAFS skumanlegg
- Frostsikker montering inne i pumperom med tilkopling fra bilens kjølevann
- Oversiktlig Rosenbauer LCS 2.0 betjening på pumpe og i førerhus
- Vann- og skumtank i polypropylen varmeisolert og avstemplet inne i påbygget
- Frontmontert vinsj på skreddersydd konsoll
- Kort akselavstand for beste framkommelighet
- Sikker innredning i kabin


LES MER »

Tirsdag 01.06.21
Vi gratulerer Haugaland brann og redning iks med enda en Egenes brannbil på Scania chassis


Haugaland brann og redning iks har flere brannbiler fra Egenes fra før. Denne gang har de fornyet bilparken med en Egenes branntankbil med frontkanon bygget på et Scania P450 4x2 chassis.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Bilen har farger og merking med prismatisk refleksfolie i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer NS 11060:2019

Vi takker for tilliten og gratulerer med ny branntankbil!


LES MER »

Torsdag 27.05.21
Vi leverer en rekke produkter for å bekjempe skogbrann


Dagene blir lengre, været blir bedre og vi går mot sommer!

Selv om sommer er noe vi alle liker, er det høysesong for skogbrann. I de siste årene har skogbranner både blitt større og farligere, og da er det viktig å ha riktig utstyr tilgjengelig. Vi har laget en egen kategori for skogbrannutstyr i vår nettbutikk under "Verktøy, hjelpemidler og varsling".

Trykk på lenken under for å finne skogbrannutstyret vårt.
Skogbrannutstyr


Torsdag 20.05.21
Vi har nok en gang vært igjennom en ekstern revisjon av våre styringssytemer for kvalitet og miljø i henhold til NS-EN ISO 9001 og NS-EN ISO 14001 og har blitt resertifisert


Den 10.05.2012 ble vårt interne styringssystem revidert av Teknologisk Institutt i henhold til Kvalitetsstandarden NS-EN ISO 9000-2008. Bedriften besto "Eksamen" og ble tildelt sertifikat fra Norsk Akkreditering.

Systemet var gjenstand for revisjon i 2015 og vi ble på ny sertifisert i henhold til NS-EN ISO 9001:2008, vi ble samtidig miljøsertifisert etter NS-EN ISO 14001:2008.

Igjen har bedriften vært igjennom systemrevisjon, denne gang utført av KIWA, basert på oppdatert utgave av standardene som kom i 2015. Vår sertifisering i henhold til NS-EN ISO 9001:2015 og miljøsertifisert etter NS-EN ISO 14001:2015 er videreført.

Takk til alle ansatte for en flott jobb med å holde system, kvalitet og miljø på et høyt nivå!


Mandag 17.05.21
Gratulerer med dagen!


Vi ønsker alle en flott feiring av nasjonaldagen.

Ja, vi elsker dette landet
som det stiger frem
furet, værbitt over vannet
med de tusen hjem.
Elsker, elsker det og tenker
på vår far og mor
og den saganatt som senker
drømme på vår jord.

Norske mann i hus og hytte,
takk din store Gud!
Landet ville han beskytte,
skjønt det mørkt så ut.
Alt hva fedrene har kjempet,
mødrene har grett,
har den Herre stille lempet
så vi vant vår rett.

Ja, vi elsker dette landet
som det stiger frem
furet, værbitt over vannet
med de tusen hjem.
Og som fedres kamp har hevet
det av nød til seir,
også vi, når det blir krevet,
for dets fred slår leir.

Hurra for 17. mai!


Lørdag 08.05.21
Vi gratulerer Bergen Brannvesen med lett brannbil på IVECO chassis med CUTTEX skjærslokker og CAFS slokkeanlegg


"SMITEREN" i Bergen Brannvesen får nå sin arvtaker, og valget falt denne gang på en velutstyrt bil med Rosenbauer CL påbygg med mannskapskabin. Den er utstyrt med to slokkesystemer for effektiv førsteinnsats; Rosenbauer CUTTEX skjærslukker og Rosenbauer CAFS CUBE slokkeanlegg.

Bilen er en fullverdig brannbil på IVECO 4x2 chassis med en tillatt totalvekt på 7,2 tonn, slik at den kan kjøres på C1 sertifikat. Brannbilen har Rosenbauers CL (Compact Line) påbygg med mannskapskabin for 3 røykdykkere integrert i påbygget.

Bilen er utstyrt med 750 liters vanntank og 50 liter skumtank og har god plass til utstyr.

Skjærslukkeren er drevet av bilens kraftuttak og CAFS anlegget har egen drivmotor slik at begge systemet kan benyttes samtidig. Rosenbauers nye skjærslukker, CUTTEX, med abrasivbeholder på lansen er meget kompakt og tar lite plass i bilen. CAFS CUBE anlegget består av en vannpumpe, en kompressor og en skumpumpe, som alle drives av en egen bensinmotor. Også her en meget kompakt løsning som gir god plass for utstyr i resten av påbygget.

Mannskapskabinen er tilnærmet lik den Bergen har i sine AT mannskapsbiler og passer således god sammen med disse.

Vi gratulerer med en topp moderne brannbil!


LES MER »

Tirsdag 04.05.21
Vi gratulerer Rogaland brann og redning med ny fremskutt enhet med Rosenbauer RFC POLY CAFS SL100 slokkeanlegg på VW Amarok V6 4x4


Rogaland brann og redning har forsterket sin beredskap på Jørpeland stasjon med en lett brannbil/fremskutt enhet med tanke på hurtig førsteinnsats. Bilen er utstyrt med den nye og forbedrede utgaven av Rosenbauers RFC POLY Skid CAFS SL100 slokkeanlegg.

Rogaland har valgt komplett EMEREC navigasjons- og informasjonssystem for denne bilen. EMEREC mottar utkall med posisjon og beskrivelse av innsats fra TETRA radioen. Maskinen samhandler med andra maskiner med samme programvare og kan tilknyttes et hvilket som helst nettbrett eller smarttelefon for utveksling av oppdaterte data i sanntid.

Bilen er en VW Amarok Highline dobbeltkabin "Pick-up" med plass for 5 personer. Den har kraftig 258 hk 3 liters V6 dieselmotor, 4x4 og automatgir. Under taktoppen på lasteplanet befinner det seg et Rosenbauer RFC POLY Skid CAFS slokkeanlegg med en vanntank på 100 liter med skumblander som gir en CAFS skumblanding med skumtall 8 ved en ytelse på ca. 22 l/min. Anlegget er utstyrt med en slangetrommel med ultralett Formtex slange med en lengde på hele 40 meter som gir stor aksjonsradius. Kastlengden er ca. 16 meter, og strålen kan således dekke en vegg med over 10 meter høyde.


LES MER »

Søndag 02.05.21
Vi gratulerer Brannvesenet Sør med enda en Egenes brannbil, denne gang for plassering i Mandal


Brannvesenet Sør har mange brannbiler fra Egenes i sin stall, og denne gang leverer vi en brannbil som skal stasjoneres i Mandal. De valgte denne gang et Scania chassis med original mannskapskabin og bakhjulstrekk.

Bilen har en rekke løsninger som kjennetegner en Egenes brannbil:
- Selvbærende aluminiumskarosseri bygget ved vår fabrikk i Norge
- Skaprom i full høyde som gir stort volum for utstyr
- Gjennomgående rom mellom førerhus og påbygg med uttrekk
- Skreddersydd innredning med sikker innfesting av utstyr
- Hekkmontert Rosenbauer brannpumpe med eget høytrykkstrinn
- Frostsikker montering inne i pumperom med tilkopling fra bilens kjølevann
- Oversiktlig Rosenbauer LCS 2.0 betjening på pumpe og i førerhus
- Vanntank i polypropylen varmeisolert og avstmplet inne i påbygget
- Frontmontert vinsj på skreddersydd konsoll
- Kort akselavstand for beste framkommelighet
- Sikker innredning i kabin

Bilen har merking med prismatisk refleksfolie fra vår faste leverandør desgn112 i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer; NS 11060:2019

Bilen er videre utstyrt med eForce batteridrevet redningsverktøy fra Weber Rescue, Rosenbauer Røykvifte og Warn elektrisk vinsj.


LES MER »

Mandag 26.04.21
Vi gratulerer Asker og Bærum brann og redning IKS (Hurum stasjon) med ny brannbil med CUTTEX skjærslukker fra Rosenbauer


Asker og Bærum brann og redning IKS har flere brannbiler fra Egenes i sin stall. Denne gang har de fornyet bilparken med en Egenes brannbil bygget på et Scania P500 4x4 chassis med original dobbeltkabin CP28L. Bilen skal stasjoneres på Hurum stasjon og er levert med den nye CUTTEX skjærslukkeren fra Rosenbauer.

Bilen er utstyrt med Rosenbauer kombinert brannpumpe NH35 med normal- og høytrykkstrinn med en nominell ytelse på 3500 l/min ved 10 bar (maksimalytelse 4200 l/min) og 400 l/min ved 40 bar, og har Rosenbauers anerkjente Fix-Mix Skumblandesystem på normaltrykkstrinn og høytrykkstrinn. Pumpen er utstyrt med varmekappe tilkoplet motorens kjølevann for oppvarming og sikker drift sommer som vinter.

Rosenbauer CUTTEX skjærslukker med hydraulisk drevet 60 l/min 300 bar pumpe som har enkel betjening fra brannpumpens betjeningspanel og leveres med abrasivbeholder direkte på lansen. På denne måten unngår man slitasje i slange og røropplegg. Likeledes har den nye CUTTEX lansen mekaniske ventiler for vann og abrasiv direkte på lansen. Ingen overføring av signaler med radio eller kabel.

Bilen er levert i Svovelgul farge RAL 1016 og er merket etter kravene i den nye brannbilstandarden NS11060:2019.

Vi takker for tilliten og ønsker lykke til med ny brannbil!


LES MER »

Torsdag 15.04.21
Vi gratulerer Rogaland brann og redning med to nye røykdykkerbiler bygget på VW Crafter 35 KA


Rogaland brann og redning fikk tre nye røykdykkerbiler fra oss i fjor. Nå har vi levert ytterliger to biler, og vi gratulerer!

Bilene er bygget opp på et klasse B chassis type VW Crafter 35 med firehjulstrekk, 177 hk motor, automatgir og 3500 kg tillatt totalvekt.

Bilene har en komplett innredning med tre røykdykkerstoler og reoler tilpasset det utstyret som skal medbringes. Sikker innfesting og plassering av tyngre utstyr bak skilleveggen, her er bl.a. reol for plastkasser.

Gulvet i bakrommet er kledd med sveist vinylbelegg for å unngå vann og skulle i å trenge inn i karosseriet og forårsake skade. Veggene er kledd med alumiunsplater for sikker innfesting av utstyr.

Den gang er bilene utstyrt med hygienestasjon med varmt og kaldt vann på innsiden av den ene bakdøren.


LES MER »

Søndag 11.04.21
Vi gratulerer Follo Brannvesen IKS med den andre av tre nye brannbiler fra Egenes på Scania chassis, denne gang i 4x4 utgave


Her er den andre av tre nye biler vi skal levere til Follo Brannvesen IKS. Denne er i 4x4 utgave og skal plasseres på Nesodden stasjon. Vi takker for ordrene og ønsker lykke til med nye biler.

Bilen har en rekke løsninger som kjennetegner en Egenes brannbil:
- Selvbærende aluminiumskarosseri bygget ved vår fabrikk i Norge
- Skaprom i full høyde som gir stort volum for utstyr
- Gjennomgående rom mellom førerhus og påbygg med uttrekk
- Skreddersydd innredning med sikker innfesting av utstyr
- Uttrekkbar hygienevegg
- Hekkmontert Rosenbauer brannpumpe med eget høytrykkstrinn og integrert CAFS skumanlegg
- Frostsikker montering inne i pumperom med tilkopling fra bilens kjølevann
- Oversiktlig Rosenbauer LCS 2.0 betjening på pumpe, i førerhus og på trådløst panel
- Vann- og skumtank i polypropylen varmeisolert og avstemplet inne i påbygget
- Frontmontert vinsj på skreddersydd konsoll
- Kort akselavstand for beste framkommelighet
- Sikker innredning i kabin
- Oppfeldbart varselskilt på taket

Bilen har merking med prismatisk refleksfolie fra vår faste leverandør desgn112 i henhold til ny standard for brann- og redningskjøretøyer; NS 11060:2019


LES MER »

FLERE:
» Vi gratulerer Vardø brann- og redningskorps med ny...
» PÅSKEFERIE - enda en gang i coronaens tegn
» Vi gratulerer Sør-Varanger brannvesen med ny innsa...
» Vi har levert tilhenger med Trainer X-Stream røykm...
» Slangevaskemaskin med testing og forvalting - Bock...
» Egenes Brannteknikk AS + Alpine Metal Tech UK Ltd ...
» Vi gratulerer Loppa brann og redning med ny brannb...
» Vi gratulerer Follo Brannvesen IKS med den første ...
» Vi gratulerer Setesdal brann og redning med ny VW ...
» Første brannbilleveranse i 2021 gikk til vår gode ...
» Vi gratulerer Vest brann- og redningsregion v/Berg...
» God jul og godt nytt år ønskes alle!
» Siste billeveranse før jul gikk til vår naboby Man...
» Spennende industribrannbil ILF 5000/2000 levert ti...
» Vi gratulerer Brann og redning - Orkland med ny VW...
» Årets siste flyplassbrannbil i serien til Avinor g...
» Vi gratulerer Haugaland Brann og Redning IKS med 3...
» Vi gratulerer Gjøvik Brannvesen med den første bra...
» Vi gratulerer "Bergstaden" Røros med ny flyplassbr...
» Barneleker
» Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyp...
» Vi gratulerer Beredskapen på Equinor Tjeldbergodde...
» Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyp...
» Vi gratulerer Rakkestad brann og redning med ny fr...
» Rosenbauer RFC CUTTEX skjærslukker
» Vi gratulerer Haugaland Brann og Redning IKS med n...
» Østerrikes nasjonaldag 26. oktober
» Vi gratulerer Vaksdal brann og redning med ny bran...
» Rosenbauer (RT = REVOLUTIONARY TECHNOLOGY) - den e...
» Vi gratulerer Lebesby brann og redning med ny lett...
» Vi gratulerer beredskapen hos Equinor på Kårstø me...
» Da har vi levert enda en flyplassbrannbil til Avin...
» Vi gratulerer Nordre-Land Brannvesen med ny brannt...
» RT = REVOLUTIONARY TECHNOLOGY, det kan være verd å...
» Vi har DEMO-bil for salg - "Fremskutt enhet" med R...
» Vi gratulerer vår nabokommune Kvinesdal med ny bra...
» Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyp...
» Full fres på Rudskogen....
» Vi gratulerer Equinor med den første av tre nye br...
» Vi gratulerer NORBRA IKS, Åfarnes stasjon, med ny ...
» Rosenbauer Heros Titan brannhjelmer er stadig like...
» Weber batteridrevne redningsverktøy i 3. generasjo...
» Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyp...
» Vi gratulerer Brønnøy brann og redning med ny inns...
» Vi gratulerer Vefsn Brann og Redning med to nye fe...
» Merking og profilering på brann- og redningskjøret...
» Da har vi levert enda en bil i den nye serien flyp...
» Vi gratulerer Bømlo brann og redning med ny fremsk...
» Vi gratulerer Brønnøy brann og redning med ny bran...
» Vi gratulerer Nord-Aurdal Brannvesen med ny kombin...


DIN HANDLEKURV  
Handlevognen er tom!
SØK


Informasjon
Nettbutikk
FIRMAINFORMASJON

Egenes Brannteknikk AS
Nulandsvika 1
N-4405 Flekkefjord
Tel: 38 32 08 00
e-post: post@egenes.as
24-t vakt: 480 31 000Copyright © 2014, Egenes Brannteknikk AS
  Utviklet av iServ AS